MCC-NTP SCC

HOGY KIK VAGYUNK MI?

A Smart City Challenge verseny egy hallgatói ötletfejlesztésből induló kezdeményezés,
melyet először 2019-ben rendeztek meg a Mathias Corvinus Collegium diákjai a T-
Systems-szel együttműködve. A versenyzők akkor Zalaegerszeg városának szegmenseit
fejleszthették okos megoldásaikkal. A nagy sikerre való tekintettel úgy döntöttünk, a
versenyt idén ismét megrendezzük. 

Csapatunk jelenleg az MCC 15 lelkes egyetemista diákjából és a Neumann Technológiai
Platform szakértőiből áll. Célunk, hogy a versenyen keresztül értéket teremthessünk
Számotokra tudástranszfer, közös élmények és új kapcsolatok által. Versenyünkkel
megpróbáljuk közelebb hozni jelenünk, jövőnk és a sokak életteréül szolgáló városi
környezet valós problémáit Hozzátok, kreatív, elhivatott fiatalokhoz, hogy egyedi
ötleteitekkel új szemszögből kíséreljetek meg megoldást találni rájuk.

Hiszünk benne, hogy a legjobb ötletek Tőletek, tehetséges, a kihívásokat első kézből
tapasztaló hallgatóktól érkezhetnek – mi ezeknek szeretnénk platformot nyújtani.
Emellett rendezvényünkbe számos olyan elemet beépítettünk, amelyek jelentkezőink
készségeit fejlesztik, hogy mindenképp profitáljatok befektetett munkátokból.
Célunk egyúttal tehát kiemelkedő tudású egyetemisták munkaerőpiacon elvárt
kompetenciáinak erősítése okos városhoz kötődő témákban, egy innovatív gondolatokra,
azok kidolgozására és megvalósíthatóságára épülő csapatversenyen keresztül.

Legfőbb küldetésünk azonban ennél sokkal egyszerűbb és fontosabb:

Ráébreszteni Benneteket arra, hogy a jövőnk igenis formálható és a Ti kezetekben van!

Szervezők

Mathias Corvinus Collegium (MCC)

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Magyarországon és a határon túl az oktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő, magas színvonalú képzést folytat. A Collegium több mint húszéves tapasztalattal rendelkezik a tehetséggondozás terén: életpályamodellt biztosító, ingyenes képzései több korosztályban – felső tagozattól a középiskolán át egészen az egyetemi mesterképzés befejezéséig, illetve az egyetemi tanulmányokat követően is – kínálnak lehetőséget a fiatalok tehetségének kibontakoztatására. Az MCC diákjai kreatívak, innovatívak, reagálásuk gyors és rugalmas. Az intézményben töltött évek alatt a projektmunkának, a vállalt feladatoknak, saját kezdeményezéseiknek köszönhetően szert tesznek a vállalkozási és a változások kezelésével összefüggő kompetenciákra, egyúttal a közösségi élet intellektuálisan-emocionálisan gazdagító élményét élik meg. Mindez lehetővé teszi, hogy olyan felsőfokú végzettséggel és szemlélettel rendelkező diplomásokká váljanak, akik leendő munkahelyükön ösztönzően és tevékenyen lesznek képesek befolyásolni az ország életét.

Digitális jólét Program

A Digitális Jólét Program (DJP) célja minél jobban felkészíteni Magyarországot a digitális átalakulásra, amely a következő évtized egyik legfontosabb kihívásának ígérkezik. Legfőbb missziója, hogy Magyarország minden polgára és vállalkozása a digitalizáció nyertesei közé kerülhessen. Mára a program második hullámának köszönhetően az internet mindenki számára történő hozzáférhetővé tétele és megfizethetősége, az infrastruktúra-fejlesztés és az oktatás digitalizálása mellett a magyar gazdaság, az állami működés és a magyar társadalom digitális fejlesztésének szinte minden területén fogalmaz meg célokat. Ezen dimenziók szolgáltattak olyan stratégiai szintű kapcsolódási pontokat, amelyeknek köszönhetően a DJP 2020-ban társszervezőként képezi integráns részét versenyünknek. A DJP létrehozta a Civitas Sapiens műhelyt annak érdekében, hogy a települések, a polgárok, a vállalkozások és a közösségek minél szélesebb körben ki tudják használni az Okos Város fejlesztések kínálta lehetőségeket. Emellett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen található a Digitális Jólét Program Lab-ja (DJPlab), melynek célja, hogy lehetőséget teremtsen fiatal, kreatívipari szakemberek számára új okos város megoldások kitalálására és fejlesztésére, valamint partnerekkel való együttműködésre és kapcsolatépítésre.

Támogatóink

Ceetrus

A Ceetrus az Auchan Holding tagjaként 2018-ig főként kereskedelmi igatlanfejlesztéssel és kezeléssel foglalkozott, ám mára, megújított jövőképével egy időben tevékenységét a város lakóinak igényeit szem előtt tartva kiterjesztette új területekre is. Így ma már lakópark projektek, vegyes használatra tervezett ingatlanfejlesztési projektek, és innovatív koncepciók megvalósításával is jelentősen hozzájárul a városképek formáláshoz. Fontos számukra, hogy projektjeik vonzerejét növeljék minden érintett számára, kiaknázva a modern technológia nyújtotta lehetőségeket. Közös küldetésünk egy vonzó városkép, valamint egy okos, fenntartható élettér kialakítása. Ezért is örömünkre szolgál, hogy idén először, ezüst fokozatú támogatóként partnereink között tudhatjuk őket, valamint köszönjük aktív részvételüket a verseny alakításában, amellyel hozzájárultak az ,,okos vásárlás” szegmens létrejöttéhez.

Naste Bau

A Naste Bau Kft. jelenlegi formáját 2003-ban egy átalakulás során nyerte el. A zalaegerszegi székhelyű cég az azóta eltelt közel 17 év alatt épített referenciáinak köszönhetően jelentős piaci szereplővé vált környezetrendezés terén. A cég küldetését, miszerint időtálló, szép és ízléses parkokat, tereket és létesítményeket szeretne életre hívni, elsősorban fejlett minőségbiztosítási rendszerének, magasszintű technológiáinak, valamint képzett szakember gárdájának köszönhetően tudja hosszú évek óta sikerrel abszolválni. Közös értékeinknek és céljainknak hála örömmel köszönthetjük a vállalatot idei bronz fokozatú támogatóink között.

Belvárosi Nyomda

A mintegy 15 éve a vevői szolgálatában álló Belvárosi Nyomda Zrt. ügyfélközpontú hozzáállással és számos technikai újítással dolgozik. Megbízható minőségirányítási rendszere, a munkavállalói tudástőke növelése iránti elköteleződése, fejlett infrastruktúrája és kliensfókusza egyaránt sikerének zálogai. Ezeken túl a cég társadalmi felelősségvállalása is példaértékű, hiszen nem csupán a környezetre kifejtett hatását veszi figyelembe, hanem közel egy tucat kórházat, alapítványt, sportegyesületet és kulturális szervezetet támogat aktívan. A vállalat ezen attitűdjének hála gond nélkül eljuthat versenyünk üzenete a jövő városépítőihez nyomdai termékek formájában is.

Hétfa

A 2009-ben alapított HÉTFA közpolitikai elemzéssel, gazdaság- és társadalomkutatással, valamint terület- és városfejlesztéssel foglalkozik. A közgazdaságtan, a politikatudomány és a szociológia eredményeit arra használja, hogy jobban megértsük a magyar gazdaság és társadalom sajátosságait, és a magyar államműködés jellemzőit – ezzel célja, hogy segítse Magyarország fontosabb köz- és magánszereplőit tevékenységük minél magasabb minőségű elvégzésében. A szervezet rendszeresen részt vesz európai szakmai együttműködésekben és széleskörű kapcsolatrendszert épített ki a Kárpát-medencében és a tágabb régióban. Az intézmény prominens szakmai gárdája nagy segítségünkre szolgál a feladatok kialakításában és az objektív, szakértői értékelésben és zsűrizésben.

OTP LAB

Az OTP LAB az OTP Bank innovációs központja, ahol szakértő munkatársakkal, startupokkal, innovatív technológiára épülő vállalkozásokkal és oktatási intézményekkel együtt dolgoznak azon, hogy kifejlesszék a jövő banki termékeit és szolgáltatásait. A szervezet által képviselt innovatív látásmódot és fiatalos lendületet kiválóan tükrözi annak modern és letisztult irodája, amely nagyszerű helyszín lehet a versenyzői megmérettetések során is.

Végül köszönettel tartozunk Harsányi Dánielnek oldalunk fejlesztéséért.

Köszönjük megtisztelő támogatásukat!